augusti 4, 2024 Swemet

Vid årsstämma i Swemet Aktiebolag idag beslutades bl.a. följande.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman, som finns tillgänglig på bolagets webbplats www.swemet.se.

 

  1. Beslutades

a. fastställa i årsredovisningen intagen resultaträkning och balansräkning;

b. disponera bolagets resultat enligt styrelsens förslag i förvaltningsberättelsen; samt

c. bevilja styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet gentemot bolaget för räkenskapsåret 2023.

 

Antecknades att de styrelseledamöter som är upptagna i röstlängden inte deltog i beslutet såvitt avser deras egen ansvarsfrihet.

 

  1. Beslutades, för tiden till slutet av nästa årsstämma, att antalet styrelseledamöter ska vara tre utan suppleanter, samt att bolaget ska ha en revisor utan suppleant.

 

  1. Valdes, för tiden till slutet av nästa årsstämma, ordinarie styrelseledamöter enligt följande.

Jan Axelsson                (omval)

Hans-Göran Andersson (omval)

Anders Sagadin             (omval)

 

  1. Hittillsvarande revisor avgick i och med årsstämman. Ny revisor kommer presenteras inom kort. Ny kallelse till extra stämma kommer att utlysas för nyval av revisor.

 

  1. Beslutades att styrelsearvode ska utgå med totalt 120 000 kronor, för tiden till slutet av nästa årsstämma, varav 40 000 kronor ska utgå till var och en av ledamöterna. Styrelseledamöter som utfört arbete för bolaget utöver styrelsearbetet ska kunna erhålla skälig ersättning för sådant arbete efter beslut av styrelsen.

 

  1. Beslutades vidare att arvode till kommande revisor kommer att utgå inom ramen för accepterad offert.

 

  1. Beslutades att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästkommande årsstämma fatta beslut om att genomföra nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner enligt kallelse.

 

  1. Noterades att alla beslut fattats enhälligt varefter ordföranden tackade aktieägarna för visad uppmärksamhet och förklarade årsstämman avslutad.

 

För mer information,

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: anders@sagadin.com

Jan Axelsson, Styrelseledamot

Telefon: +46 70 952 12 80

E-post: jan.axelsson@swemet.se

Denna information publicerades den 31 juli 2024 kl. 18:02

Om Swemet

”Elfrågor kommer att bli alltmer komplexa i takt med att energiomställningen går vidare till nästa fas och mer el genereras, transporteras och förbrukas. Swemet har lång erfarenhet av att leverera integrerade ellösningar genom att kombinera sina produkter och tjänster.”

Swemet är en etablerad leverantör som erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa med fokus på smarta elnät, elmätare och elkvalité. Bolagets produkter baseras på hårdvara och mjukvara som integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar.
Swemet tillhandahåller också större batterienergisystem, Energilagring (BESS) från 200kWh och uppåt, såväl mindre system anpassande till mindre industrier, jordbruk vind- och vattenkraftverk, förutom att leverera en hållbar framtid som drivs av solenergi och transformationstjänster.

LÅT OSS JOBBA TILLSAMMANS

Välkommen att kontakta oss för mer information
om våra produkter och tjänster.