maj 20, 2024 Swemet

Hans Hellström blir ny VD för Swemet AB

"– Jag är mycket glad över att få välkomna Hans Hellström som ny VD för Swemet. Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare som både behärskar de affärsmässiga utmaningarna men också har gedigen ledarerfarenhet samt driv för att säkra tillväxt i bolaget. Jag är säker på att Hans Hellström är rätt person att fortsätta utveckla Swemet i framtiden, säger Jan Axelsson, styrelseordförande för Swemet."

Jan Axelsson

Hans Hellström kommer närmast från jobbet som CSO/CMO på fintech bolaget Betalo. Han är utbildad ekonom och har över 20 års erfarenhet från finansiella sektorn.
Hans Hellström har startat och förädlat ett flertal bolag under 2000-talet, med fokus på finansiella

– Jag ser fram emot att bli en del av Swemet:s organisation som jag anser är helt rätt positionerad för framtiden och det marknaden efterfrågar med sin satsning på batterilagring. Jag tror att min erfarenhet av startup och erfarenhet kring kapitalisering passar perfekt för att ta Swemet till nästa nivå säger Hans Hellström.

Hans Hellström tillträder sin tjänst den 1 juni.

Om Swemet

”Elfrågor kommer att bli alltmer komplexa i takt med att energiomställningen går vidare till nästa fas och mer el genereras, transporteras och förbrukas. Swemet har lång erfarenhet av att leverera integrerade ellösningar genom att kombinera sina produkter och tjänster.”

Swemet är en etablerad leverantör som erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa med fokus på smarta elnät, elmätare och elkvalité. Bolagets produkter baseras på hårdvara och mjukvara som integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar.
Swemet tillhandahåller också större batterienergisystem, Energilagring (BESS) från 200kWh och uppåt, såväl mindre system anpassande till mindre industrier, jordbruk vind- och vattenkraftverk, förutom att leverera en hållbar framtid som drivs av solenergi och transformationstjänster.

LÅT OSS JOBBA TILLSAMMANS

Välkommen att kontakta oss för mer information
om våra produkter och tjänster.